Sådan Pakker du en Pandemi-Taske

Det har ændret verden udenfor markant, at der er en virus, der hærger planeten. Det betyder, at du også bør forberede dig anderledes, når du bevæger dig ud i denne verden, end du gjorde før i tiden. Det kan være svært at bryde med gamle vaner, men det kan altså være vigtigt at gøre. Når verden er anderledes, så er du også nødt til at agere anderledes i den. Det kan ofte betyde, at du er nødt til at forberede dig på mødet med verden, på en måde, der adskiller sig fra dine gamle vaner.

Start med at tænke over, hvad det helt præcist er, der er anderledes derude. Sørg for at gøre det lavpraktisk og konkret. I bund og grund, så betyder denne pandemi, at der er en usynlig fjende derude. En virus kan sidde i partikler, som kommer ud af en smittet persons næse eller mund. Det er disse partikler, du reelt er bange for: det er dem, der kan inficere dig, hvis de kommer ind i din krop. Det, der er nyt i verden, er altså, at denne usynlige fjende kan ske at være alle mulige steder. Din forberedelse bør altså gå ud på, at give dig selv de rette værktøjer til, at bekæmpe eller undgå denne fjende.

Jeg kalder der for, at pakke min Pandemi-taske. Det er meget almindeligt for kvinder at gå med en håndtaske eller lignende, og denne kan typisk fint omdannes til en pandemi-taske. For mænd, og andre, der ikke normalt går med taske, så vil jeg anbefale at begynde på det. Der findes mange forskellige typer tasker derude, og du vil helt sikkert kunne finde én, som du vil blive glad for at gå med til dagligt. Det er faktisk utroligt praktisk at have en lille taske med sig, hvor end man er.

Men hvad skal der så være i sådan en pandemi-taske? Jeg vil anbefale, at du starter med de helt basale ting. Du skal have noget håndsprit til desinficering, da det er brugbart i rigtigt mange forskellige scenarier. Hvis du har rørt ved noget, som rigtigt mange andre også har været i kontakt med, så kan det give ro i sindet at desinficere hænderne hurtigst muligt. Hvis du ikke har mulighed for at vaske dine hænder med vand og sæbe før du spiser, så er håndspritten også ideel her. Den kan også i nød bruges til at desinficere en overflade, hvor du har brug for at sidde eller håndtere mad.

Derefter er det en god idé at have et par ekstra mundbind i tasken. Engangsmundbind bør udskiftes med jævne mellemrum, da bakterier kan begynde at gro i dem, på grund af den konstante fugtighed. Det er altså godt at kunne udskifte det midt på dagen. Samtidig er det let glemme dit mundbind et sted, og det kan ske at gå i stykker på en eller anden måde. Hav derfor altid ekstra mundbind i tasken.

Der er mange andre ting du kan have med dig, som er relevante i disse tider. I stedet for at overtænke det, så pak i stedet blyant og papir i tasken. Hver gang det går op for dig, at der er noget du står og mangler, så skriv det ned på papiret. På den måde kan du på sigt opbygge din helt egen personlige pandemi-taske, der er pakket perfekt til dine behov.